Welke stappen moet je ondernemen om de ideale matras tegen rugklachten te kiezen?

Het kiezen van de ideale matras tegen rugklachten vraagt een aantal stappen. Zo is het belangrijk om een aantal weloverwogen keuzes te maken, waarbij je advies krijgt van een slaapexpert. Daarom ga je ook best langs bij een slaapspeciaalzaak en niet in een algemene meubelwinkel of – erger nog – een grootwarenhuis.

 

  1. Keuze van de juiste slaapspeciaalzaak

De eerste stap in het zoeken naar een ideale matras tegen rugklachten is het selecteren van de juiste slaapspeciaalzaak. Ga daarbij op zoek naar een slaapwinkel die zich volledig focust op slapen. Een algemene meubelwinkel heeft onmogelijk de vereiste gespecialiseerde kennis in huis om samen met jou de ideale matras tegen rugklachten te kiezen.

Een slaapspeciaalzaak heeft alle expertise om jou grondig te adviseren. Daarnaast worden alleen kwaliteitsvolle producten aangeboden. In een goede slaapspeciaalzaak vind je geen minderwaardige kwaliteit uit het verre Azië. Je treft er kwaliteitsvolle bedsystemen aan die ambachtelijk worden vervaardigd in eigen land.

Een goede manier om de expertise al een eerste keer te controleren is het bekijken van de website. Welke informatie krijg ik hier over het belang van matrassen om rugklachten te voorkomen of te verhelpen? Wordt de expertise gedeeld via een blog?

 

  1. Advies op maat

In een volgende stap ga je langs bij deze slaapspeciaalzaak, al dan niet op afspraak. Het kiezen van de juiste matras neemt al snel meer dan een uur in beslag.

Allereerst moet de slaapadviseur grondig luisteren naar je klachten, maar ook je wensen en je behoeftes. Alleen zo kan deze samen met jou de juiste matras voor je rugklachten selecteren. Stap voor stap groeien jullie toe naar de juiste keuze van matras.

Daarbij komt eerst het matrastype aan bod, inclusief de vereiste comfortzones. Ook wordt er gepraat over jouw persoonlijke voorkeuren inzake hardheid.

 

  1. Proberen, proberen, proberen

Vooraleer definitief een matras te kiezen tegen je rugklachten, is het belangrijk om de matrassen in de winkel grondig uit te testen. Kies daarom voor een speciaalzaak met vele demonstratieopstellingen, waarbij er voldoende tijd wordt uitgetrokken om de bedden uit te proberen.

Een matras kiezen tegen rugklachten? Kom langs in de slaapspeciaalzaak Droomcomfort. Onze slaapadviseurs staan voor je klaar.

# Tags: matras, rugklachten

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak