Welke verschillende vullingen bestaan er voor een matras?

blog-welke-verschillende-vullingen-bestaan-er-voor-een-matras

 

Een belangrijk vraagstuk bij het aankopen van een nieuwe matras is het kiezen van de juiste vulling. Er bestaan talrijke mogelijkheden waardoor wij steeds adviseren om zich te laten bijstaan door vakmensen in een slaapspeciaalzaak. We bekijken in deze blog in vogelvlucht de verschillende mogelijke vullingen van een matras.

 

  • Natuurlatex

Natuurlatex is een natuurlijke drukverlagende matras. Natuurlatex kan 100% zijn of slechts 10% van de vulling bedragen. Op dit vlak let u dus best goed op. Een matras uit natuurlatex kan zonder of met verschillende comfortzones zijn uitgerust. Er bestaan matrassen met 3,5 of 7 comfortzones.

 

  • Viscolatex

Viscolatex wordt ook wel traagschuim genoemd. Hier is er geen mogelijkheid voor comfortzones. De matras is in hard- of zachtheid aanpasbaar door de verschillende diktes.

 

  • Koudschuim

Koudschuim is in feite synthetische latex. Aangezien het voor een gezonde nachtrust belangrijk is om tussen natuurlijke producten te slapen, zullen wij dit zelden adviseren.

 

  • Bonellveren

Dé matrassen van vroeger. Deze voldoen uiteraard niet meer aan de hoogstaande eisen die mensen vandaag aan hun slaapcomfort stellen.

 

  • Pocketveren

De veren zitten verpakt in een eigen ‘jasje’. Deze matrassen hebben 3, 5 of 7 comfortzones. Voor de afdeklagen hebt u de keuze uit natuurlatex, viscolatex of koudschuim.

 

  • Micropocketveren

De veren zijn nog kleiner, waardoor de matras nog meer steun geeft. De afdeklagen bestaan ook hier weer uit mogelijks natuurlatex, viscolatex of koudschuim.

 

  • Waterbedden

Een geval apart, maar wel met een ultiem slaapgevoel. Waterbedden zitten de laatste tijd opnieuw in de lift.

 

Hoe kiest u nu de beste vulling van uw matras?

Informeer uzelf bij een slaapspeciaalzaak en test de verschillende mogelijkheden persoonlijk uit. Welke hardheid draagt uw voorkeur weg. Slaapt u graag op een hardere matras? Dan adviseren wij pocketveren of micropocketveren? Slaapt u liefst wat zachter? Dan is natuurlatex een mooie oplossing. Traagschuim voelt in eerste instantie harder aan, maar verandert dan naar zacht.

 

U begint het testen best bij pocketveren om dan over te stappen naar natuurlatex (als u het zachter wilt) of naar micropocketveren (als het harder mag).

 

Deel artikel