Zo draagt een waterbed bij tot een goede nachtrust.

blog-zo-draagt-een-waterbed-bij-tot-een-goede-nachtrust

Veel mensen dromen van een goede nachtrust. In plaats van meteen en diep in te slapen, liggen ze urenlang wakker. Vervolgens slapen ze heel onrustig en liggen ze constant te woelen. Herken je jezelf? Bekijk dan zeker de mogelijkheden van een waterbed. Een waterbed vormt de beste garantie op een goede nachtrust.

 

Op welke manier bevordert een waterbed een goede nachtrust?

In vergelijking met een gewone matras verschilt een waterbed op tal van vlakken. Deze verschillen garanderen uiteindelijk de goede nachtrust.

 

  • Een waterbed biedt je lichaam een volledige ondersteuning. Dit betekent dat een waterbed zich volledig aanpast aan jouw lichaam. Elk punt van je lichaam – nek, schouders, rug en bekken – krijgt de juiste ondersteuning.Hierdoor lig je niet verkrampt, maar krijgen je spieren de kans om zich optimaal te ontspannen. Deze natuurlijke slaaphouding bevordert de goede nachtrust.De ergonomische kwaliteiten van een waterbed zijn dan ook een zegen voor mensen die kampen met rug-, nek- en schouderpijnen.

 

  • Je hebt geen hinder van drukpunten. Bij een gewone matras krijg je drukpunten ter hoogte van de lichaamsdelen die harder op de matras indrukken. Hierdoor ga je automatisch draaien en keren in je bed. Bij een waterbed is dat niet het geval, waardoor je rustiger slaapt.

 

  • Dankzij de ingebouwde verwarming geniet je in een waterbed altijd van de juiste temperatuur. In een waterbed heb je het ’s winters nooit te koud of lopen de temperaturen ’s zomers niet te hoog op. Uiteraard bevordert dit ook een goede nachtrust.

 

  • Een waterbed is uitermate hygiënisch, wat maakt dat astmalijders en mensen met een allergie veel beter slapen op een waterbed. Het water in de watermatras kan geen huidschilfers of andere vuiligheden bevatten, bovendien kan je een waterbed eenvoudig reinigen.

 

Heeft een waterbed nog bijkomende voordelen?

Anders dan een gewone matras moet je de matras van een waterbed niet elke tien jaar vervangen. Je geniet van een langere levensduur tot vijftien jaar, waardoor je investering veel langer rendeert.

 

In tegenstelling tot wat vele mensen vermoeden heb je op een waterbed geen last van deining of de bewegingen van je partner. Hedendaagse waterbedden zijn uitgerust met interne stabilisatoren.    

 

Meer weten over de voordelen van waterbedden? Download dan nu het gratis e-book ‘Het ABC van het waterbed’.

ebook-het-abc-van-het-waterbed

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak