Wat zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een donsdeken met ganzendons?

donsdeken met ganzendons

Wanneer je zoekt naar een donsdeken dat heerlijk warm is in de winter en verfrissend aanvoelt in de zomer, dan moet je kiezen voor ganzendons. Bovendien speelt ook de oorsprong van de dons een zeer belangrijke rol. Het beste van het beste is Siberische ganzendons, gevolgd door ganzendons uit Oost-Europa. Je vermijdt best ganzendons uit landen zoals China.

Een kwaliteitsvol donsdeken is en blijft een absolute topper wat betreft dekbed. Zo garandeert een donsdeken niet alleen in de kille wintermaanden voldoende warmte in bed, in de zomer geniet je van een heerlijk verfrissend gevoel.

Daarnaast biedt een donsdeken ook voldoende ventilatie. Zelfs bij transpiratie wordt het onder een donsdeken niet te warm, vochtig of klam. Daarnaast kan je een kwaliteitsvol donsdeken altijd reinigen en werkt het tegen bacteriën en huisstofmijt.

Een donsdeken garandeert niet alleen in de donkere wintermaanden comfortabele temperaturen in bed, ook tijdens de koudere nachten van maart, april of mei lig je aangenaam warm onder een donsdeken

Ganzendons is absoluut beter dan een donsdeken dat bestaat uit eendendons. Eendendons neemt veel minder goed onze lichaamswarmte over in vergelijking met echte ganzendons.

Ganzendons uit Siberië

De allerbeste donsdekens worden opgevuld met Siberische ganzendons. In Siberië leven deze dieren in uiterst barre weersomstandigheden op grote ranches. Daardoor ontwikkelen ze van nature dons die hen het hele jaar door tegen de bittere koude beschermt. De moederganzen worden op deze boerderijen speciaal gekweekt voor de dons. Dit zijn totaal andere leefomstandigheden dan minderwaardige Chinese ganzendons, waarbij de dieren opgesloten worden in kleine kweekkooien. Bij deze dieren kan de dons zich onmogelijk volwaardig ontwikkelen.

Daarnaast is het zeer belangrijk om te controleren dat het gaat om 100% Siberische ganzendons. Soms ligt dit percentage lager. De rest van de vulling bestaat dan uit minderwaardige veertjes of een synthetische opvulling. In die gevallen werkt het donsdeken veel minder tegen transpiratie, allergie, huisstofmijt of bacteriën in vergelijking met 100% Siberische ganzendons.

Op zoek naar een kwaliteitsvol donsdeken met 100% Siberische ganzendons? Kom dan langs in de slaapspeciaalzaak Droomcomfort.

# Tags: donsdeken, ganzendons

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak