De ergonomische en hygiënische voordelen van een waterbed.

Blog-de-ergonomische-en-hygienische-voordelen-van-een-waterbed

 

Een waterbed heeft onmiskenbare ergonomische en hygiënische voordelen. We zetten deze voor u helder op een rij zodat u met kennis van zaken de juiste beslissing neemt bij het aankopen van een nieuw bed.

 

Ergonomische voordelen

 

1. Overal de juiste steun voor uw lichaam.

Water past zich als vloeistof – ongeacht uw lichaamshouding – volledig aan uw lichaam aan. Dit betekent dat het water elke lichaamszone de juiste ondersteuning geeft. Hiermee voldoet een waterbed aan de belangrijkste voorwaarde voor ergonomisch slapen.

Uw hoofd en lenden krijgen extra ondersteuning, terwijl uw schouders en heup zachter ondersteund worden. Deze combinatie geeft ook uw rug de juiste steun.

Een waterbed wordt via het waterpeil volledig afgestemd op uw lichaamsgewicht. Bij aanzienlijke gewichtstoename of –afname kan dit door een specialist zoals Droomcomfort eenvoudig worden aangepast.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ‘wiebelt’ een hedendaags en kwaliteitsvol waterbed niet. Zo is een waterbed uitgerust met stabilisatoren. Wie dit wenst, kan als koppel ook twee watermatrassen gebruiken. Dan stoort u elkaar in een tweepersoonsbed zeker niet.

 

2. Een warme omgeving voor uw spieren.

Een tweede groot ergonomisch voordeel is de warmte. Spieren hebben nood aan een warme, droge omgeving. Dit laat hen toe om te ontspannen en voorkomt spierverkramping.

Een waterbed beschikt een ingebouwde verwarming, waardoor u ’s winters altijd heerlijk warm gaat slapen. ’s Zomers vervult een waterbed een eerder verkoelende rol.

Wanneer u een verschillende temperatuur wenst, zijn twee watermatrassen in één tweepersoonsbed altijd mogelijk.

 

Hygiënische voordelen

 

In tegenstelling tot een traditionele matras kan u een waterbed eenvoudig reinigen. Dit neemt amper vijf à tien minuten in beslag. Hiervoor neemt u een vinylcleaner en een vochtig doekje of washandje. Vervolgens wrijft u de boven- en zijkant van het waterbed en de vulknop proper.
We raden aan om dit elke twee maanden te doen. Hierdoor gaat een waterbed veel langer mee dan een traditionele matras, tot wel 50 procent.

 

Meer weten over de voordelen van een waterbed? Download dan nu het ebook ‘Het ABC van het waterbed’.

 

ebook-het-abc-van-het-waterbed

Deel artikel