Hoe bepaalt u de ideale grootte van uw bed?

blog-hoe-bepaalt-u-de-ideale-grootte-van-uw-bed

 

De grootte van een bed is zeer belangrijk. Volgens onze mening krijgt dit veel te weinig aandacht. Al te vaak wordt er een bed gekocht dat te klein is, wat vaak achteraf tot een lager slaapcomfort leidt.

 

Wat met de breedte?

Vroeger sliepen mensen in een bed van 1,40 meter breed. Eigenlijk ging het om een veredeld eenpersoonsbed. Mensen stelden hier weinig vragen bij. Gelukkig zijn we vandaag de dag meer kritisch voor ons slaapcomfort. Een bed van 1,40 meter is veel te smal voor een goed slaapcomfort voor twee personen.

 

In principe heeft elke slaper nood aan een minimale persoonlijke ruimte van 90 centimeter. Dit betekent dat een dubbelbed minstens 1,80 meter breed moet zijn. Indien gewenst kan u nog altijd kiezen voor extra breedte.

 

Wat met de lengte?

De minimumlengte van een bed bedraagt 2 meter. Algemeen wordt aangenomen dat een slaper zowel boven als beneden een overschot van 10 centimeter nodig heeft.

 

Mensen worden groter, waardoor deze lengte vaak niet volstaat. Bedden met een lengte van 2,10 tot 2,20 meter zijn dan ook al lang geen uitzondering meer.

 

Gelukkig bestaan er steeds meer beddenmerken die hiermee rekening houden en hun bedden, ongeacht de grootte, voor een vaste prijs verkopen. Een mooi voorbeeld hiervan is NOX.

 

Wat met de lakens?

Het is heel belangrijk om, afhankelijk van de grootte van het bed, aangepaste lakens te kopen. Let er zeker ook op dat uw donsdeken of synthetisch dekbed voldoende groot is zodat u aan alle zijdes van het bed nog een ruime marge overhoudt.

 

Wilt u graag deskundig advies om het juiste bed te kiezen? Kom dan langs bij Droomcomfort.

 

Deel artikel