Hoe kan een waterbed helpen bij het oplossen van rugklachten?

blog-hoe-kan-een-waterbed-helpen-bij-het-oplossen-van-rugklachten

Wie kampt met rugklachten, heeft vaak een lange en vruchtenloze lijdenstocht achter de rug bij het zoeken naar een oplossing. Veel rugklachten hebben te maken met een te holle onderrug.  In die gevallen moet je oorzaak van je klachten meestal zoeken in je bed. Onderzoek toont aan dat een waterbed uiterst heilzaam is voor rugklachten. We leggen je graag uit waarom.

 

Hoe helpt een waterbed in het verhelpen van rugklachten? 

Een waterbed biedt verschillende voordelen in de strijd tegen rugklachten:

 

  • Je rug krijgt op een waterbed de juiste ondersteuning. Terwijl een gewone matras mogelijk te hard of te zacht is, biedt een waterbed automatisch de juiste ergonomische ondersteuning van elk lichaamsdeel.

 

  • Een waterbed volgt de welving van je rug. Het water wordt ingedrukt waar nodig, bijvoorbeeld ter hoogte van de schouders. Op andere plaatsen van je lichaam – zoals je rug – biedt het waterbed dan weer de nodige opwaartse steun.

 

  • Op een te harde matras krijgt je rug niet de nodige steun, op een te zachte matras zak je te diep door. Op een waterbed moet je lichaam zich niet aan de matras aanpassen, maar past de matras zich aan je lichaamsvorm aan.

 

  • De watermatras neemt volledig de vorm van jouw lichaam over. Hierdoor krijg je de kans om in een onspannende houding te liggen, zonder druk op je rug. Je spieren verkrampen tijdens het slapen niet langer, maar krijgen de kans om optimaal te recupereren. Datzelfde geldt voor de tussenwervelschijven.

 

  • Niet alleen het ergonomisch comfort van een waterbed verhelpt rugklachten, ook de juiste temperatuur draagt bij tot een gezonde nachtrust.

    Zo moet je in de winter niet meer gaan slapen in een te koud bed. De ingebouwde verwarming brengt het waterbed op een aangename gezonde temperatuur. Ook dit bevordert het ontspannen van je rugspieren.

 

  • De ergonomische kwaliteiten van een waterbed veranderen niet tijdens de nacht of zelfs doorheen de jaren. Water is niet samendrukbaar. Terwijl een matras stilaan doorzakt – waardoor rugklachten kunnen verergeren – behoudt een waterbed de volledige levensduur dezelfde ergonomische kwaliteiten. Bovendien overstijgt een watermatras veruit de gemiddelde levensduur van een gewone matras.

 

Meer weten over de voordelen van waterbedden? Download dan nu het gratis e-book ‘Het ABC van het waterbed’.

ebook-het-abc-van-het-waterbed

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 18:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak