Hoe onderhoud je een waterbed?

blog-hoe-onderhoud-je-een-waterbed

Het onderhoud van een waterbed is bijzonder eenvoudig. Iedereen kan het! Het onderhoud neemt maximaal tien minuutjes in beslag.

 

Hoe verloopt het onderhoud van een waterbed?

  1. Toevoegen van conditioner
  • Tweemaal per jaar voeg je aan de watermatras een conditioner toe die het water zuiver en proper houdt.
  • Het toevoegen van conditioner neemt enkele minuutjes in beslag. Zo beschikt een waterbed over een dop.
  • Je opent deze dop en neemt het flesje met de conditioner. Je laat de conditioner eenvoudig leeglopen in de dop. Het water blijft netjes in het waterbed. Hiervoor hoef je niet te vrezen.
  • Met een handpomp ontlucht je vervolgens het waterbed.

 

  1. Reinigen van de watermatras
  • De bekleding van de watermatras bestaat uit vinyl. Om stofdeeltjes, huidschilfers, lichaamsvetten, zuren en transpiratiegeurtjes van de matras te verwijderen, poets je om de twee maanden met een speciale vinylcleaner.
  • Je kan al deze onreinheden gewoon wegvegen.

 

  1. Wassen van de cover
  • Je kan de cover van de watermatras eenvoudig verwijderen.
  • Vervolgens was je deze in de wasmachine volgens de vermelde wasvoorschriften.

 

Op welke levensduur mag je voor een waterbed rekenen?

Wanneer je de watermatras correct onderhoudt zoals hierboven opgesomd staat, dan mag je rekenen op een levensduur van vijftien jaar. Dat is maar liefst 50 procent langer dan een gewone matras.

 

Bovendien geniet je voor deze volledig periode van 100% ergonomisch comfort. In tegenstelling tot een gewone matras verliest een watermatras geen ergonomische eigenschappen. De matras zakt nooit door, want water is niet samendrukbaar.

 

Bovendien blijft een watermatras dankzij de eenvoudige reinigingsmogelijkheden altijd zeer hygiënisch. Stofmijt of huidschilfers krijgen niet de kans om zich te verzamelen in de matras.

 

Ook voor lekken moet je niet vrezen. Wanneer je kiest voor kwaliteitsvolle vinyl, dan is het risico op lekken verwaarloosbaar. Indien er door een scherp voorwerp ooit tot een lekje ontstaat, dan druppelt het water slechts langzaam weg. Bovendien kan dit perfect hersteld worden.

 

Meer weten over gezond en ergonomisch slapen? Volg dan onze Facebookpagina of maak een afspraak.

  Afspraak

Deel artikel