Hoe onderhoudt u best een matras?

blog-hoe-onderhoudt-u-beste-een-matras

 

Om optimaal te genieten van de verwachte levensduur van een kwaliteitsmatras, houdt u best een aantal onderhoudstips in het achterhoofd. Deze tips bevorderen uw persoonlijke slaaphygiƫne.

 

Vier keer per jaar omdraaien

Veel comfortmatrassen zijn opgedeeld in zeven verschillende zones. Elke zone ondersteunt op de juiste manier een bepaald lichaamsdeel: een harde zone voor het hoofd, een zachte zone voor de schouder, een harde zone voor de lenden en een zachte zone voor de heup. Vervolgens komen er opnieuw harde, zachte en harde zones.

 

Deze indeling maakt het mogelijk om uw matras in alle richtingen om te draaien. De comfortzones blijven dankzij de afwisseling altijd op de juiste plaats. Wij adviseren dan ook om vier keer per jaar de matras om te draaien, zodat u altijd andere zones intensief gebruikt. Hierdoor vergroot u de levensduur van uw matras.

 

Een goede verluchting van uw bed

Na het slapen is het aangewezen om uw bed goed te verluchten. Zo stimuleert u het verdampen van alle transpiratievocht, wat heel belangrijk is om schimmelvorming te voorkomen. Zo legt u na het slapen best de lakens volledig open. Een tweede aandachtspunt is een goede verluchting van uw slaapkamer.

 

Hoes twee keer per jaar wassen

Kwaliteitsvolle matrassen beschikken over afneembare hoezen. We adviseren om twee keer per jaar deze hoes te af te nemen en grondig te wassen.

 

Wilt u meer tips over het onderhoud van matrassen of zoekt u een ergonomische kwaliteitsmatras? Aarzel niet en kom langs bij Droomcomfort.

 

Deel artikel