Hoe warm moet een waterbed zijn?

Eén van de grote voordelen van een waterbed – naast het ergonomische comfort – is de mogelijkheid om de temperatuur van je bed te bepalen. Zowel tijdens een koude winter- als een bloedhete zomernacht slaap je in de voor jou ideale temperatuur. Bovendien is de verwarming van een waterbed 100% veilig, wat je allerminst van een elektrisch deken kan zeggen. In deze blog vertellen we je meer over de ideale temperaturen van een waterbed.

 De ideale warmte van een waterbed is uiteraard een persoonlijk gegeven. Op koude winternachten adviseren wij om je waterbed in te stellen met een temperatuur tussen 28 en 30 °C. Wanneer je daar echt behoefte aan hebt, dan zijn ook hogere temperaturen mogelijk.

In de zomer adviseren we je om de temperatuur van je waterbed te verlagen tot 26 °C. Op die manier slaap je in een heerlijk fris bed.

De ideale warmte voor iemand is zeer persoonlijk. In een dubbelbed met twee matrassen kan elke bedpartner naar wens zijn eigen temperatuur instellen, wat uiteraard een groot voordeel is.

Geen enkel risico

Het verwarmingselement van een warmtebed is volledig beveiligd én komt nooit in contact met water. Zelfs al zou dit wel gebeuren, dan bestaat er nog geen enkel gevaar op elektrocutie. Deze risico’s loop je wel met een elektrisch deken. Bij een warmtebed wordt de warmte bovendien op een natuurlijke manier verdeeld over de hele watermatras. Water is de perfecte warmtegeleider.

Vooraf niets doen

Het verwarmingselement houdt de temperatuur van je waterbed de hele dag op een constant niveau. Je hoeft dus voor het slapen niets te doen of in te stellen. Dit verwarmen gebeurt bovendien met een minimum aan elektriciteit. Dankzij de isolatie aan de onderzijde en de zijkanten, gaat er slechts een minimale hoeveelheid warmte verloren.

Minimale elektriciteitskost

Je mag voor de extra kost van het elektriciteitsverbruik van een waterbed rekenen op ongeveer 50 euro per jaar. Wanneer je deze kost vergelijkt met het extra slaapgenot en de heilzame werking op je spieren, dan is deze kleine investering zijn geld meer dan waard.

 Meer weten over waterbedden? Kom langs in de slaapspeciaalzaak Droomcomfort.

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak