Wat is het belang van een goede matrasbeschermer?

Slechts weinig mensen staan stil bij het belang van een goede matrasbeschermer. Een matrasbeschermer is bijzonder belangrijk voor de levensduur van je matras. Daarnaast staat het regelmatig wassen van je matrasbeschermer garant voor de nodige persoonlijke hygiëne in bed. Zeg bovendien niet zomaar matrasbeschermer tegen een ‘intelligente’ SmartSleeve.

 

Belangrijk voor de levensduur

Een goede matras gaat normaal gezien tien jaar mee. Deze levensduur is onder voorbehoud van het gebruik van een goede matrasbeschermer én het regelmatig omdraaien van je matras. Zonder matrasbeschermer ontstaan er onvermijdelijk gele kringen in je matras, afkomstig van transpiratievocht of eventuele ongelukjes. Het spreekt voor zich dat je dit niet echt hygiënisch slapen kan noemen.

 

Uitwassen met je lakens

Elke kwaliteitsvolle matras heeft tegenwoordig een afneembare hoes. Het is evenwel vrij omslachtig om deze hoes te verwijderen en uit te wassen. Dit doe je bijvoorbeeld niet ieder jaar, moest het niet echt nodig zijn. Een matrasbeschermer daarentegen kan je wekelijks of tweewekelijks verwijderen, samen met je lakens.

Een matrasbeschermer kan je dan ook vrij eenvoudig uitwassen, waardoor je opnieuw hygiënisch slaapt. Zo blijft je matrasbeschermer vrij van transpiratievocht, huidschilfers,…

 

Welke matrasbeschermers bestaan er?

Iedereen kent uiteraard de gewone ‘molton’ matrasbeschermers. Deze heb je in standaardvorm en geplastificeerd. Het merk SmartSleeve specialiseert zich daarentegen in matrasbeschermers met specifieke extra functies. We zetten de mogelijkheden van de ‘intelligente’ matrasbeschermers van SmartSleeve op een rij:

  • Thermo regulated: de matrasbeschermer neemt meteen je lichaamstemperatuur aan. Lekker warm in de winter, heerlijk fris in de zomer.
  • Ventilated: perfect voor mensen die veel transpireren. Deze matrasbeschermer zorgt voor extra ventilatie, waardoor overtollig vocht snel wordt afgevoerd. Toch is het een knusse en zachte matrasbeschermer.
  • Allergen proteced: de matrasbeschermer zorgt voor minder huisstofmijt in je bed, ideaal voor mensen die lijden aan allergieën.
  • Mosquito proteced: muggen worden afgeschrikt, waardoor je geen last meer hebt van deze vervelende diertjes.
  • Relaxed: deze matrasbeschermer heeft een ontspannend aromatherapeutisch effect.
  • Waterproof: deze matrasbeschermer is waterdicht, maar behoudt toch zijn ademend vermogen. Zonder ademend vermogen woel je in je eigen transpiratievocht.

Meer weten over de intelligente matrasbeschermers van SmartSleeve? Kom langs bij Droomcomfort.

# Tags: matrasbeschermer

Deel artikel