Je slaapkamer inrichten? Hier hou je best rekening mee.

Het interieur van je slaapkamer moet niet alleen stijlvol en aantrekkelijk ogen, je slaapkamer is ook de ruimte bij uitstek om tot rust te komen. Dat is van groot belang, wil je ’s avonds na een lange en stresserende werkdag vlot inslapen. In deze blog geven we je graag enkele aandachtspunten om je slaapkamer in te richten tot een knusse plek die het slapen bevordert.

 

Kies voor zachte materialen met aardse tinten

Voor de basismaterialen van je slaapkamer selecteer je best zachte materialen. Deze stralen meer rust uit dan koele en kille materialen. Datzelfde geldt ook voor de kleuren op het plafond en de muren. Selecteer bij voorkeur rustgevende aardse tinten. In tegenstelling tot felle kleurtjes hebben aardse kleurtinten een kalmerend effect.

 

Sfeerverlichting met onrechtstreeks licht

Nog even een boek lezen voor het inslapen? Heerlijk toch! Een beter slaapmedicijn bestaat niet. Dan is het wel belangrijk om te kiezen voor indirecte sfeerverlichting in plaats van hard en koud licht. Sfeerverlichting maakt de ruimte voldoende duister zodat je stilaan slaperig wordt. Hard licht maakt je opnieuw alert, wat niet de bedoeling kan zijn.

 

Beperk de decoratie

Ook voor de decoratie in je slaapkamer geldt het principe: ‘less is more’. Een overdaad aan decoratieve spulletjes maakt de ruimte te druk en ontneemt je alle ademruimte. Kies weloverwogen voor de juiste decoratie die rust en eenvoud uitstraalt. Hou het eenvoudig, vormt daarbij de perfecte leidraad.

 

Maak van je slaapkamer geen home cinema

Het kunstmatige felle licht van een televisie of game console, verhindert de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Bij voorkeur voorzie je dus geen plaatsje voor een televisie in je slaapkamer. Televisiekijken doe je elders, in je slaapkamer sluit je de ogen.

Een comfortabel bed staat centraal in de inrichting van je slaapkamer. Daarvoor ben je altijd welkom bij Droomcomfort.

# Tags: inrichten, slaapkamer

Deel artikel