Slaapproblemen? Lees een goed boek.

Bij slaapproblemen wordt er al te snel meteen naar medicijnen gegrepen. Er bestaat evenwel een veel eenvoudigere manier om slaapproblemen aan te pakken: lees voor het slapengaan een goed boek. In vele gevallen helpt dit om sneller in te slapen én verbeter je meteen ook je slaapkwaliteit. Klinkt deze oplossing te eenvoudig? Lees dan zeker deze blog. We geven je graag nog enkele extra tips mee.

 

Een heerlijk ritueel uit je kindertijd

Wanneer we kinderen ’s avonds een gevoel van geborgenheid willen geven zodat ze helemaal tot rust komen, lezen we hen een verhaaltje voor. Dit ritueel vormt voor kinderen een vaste voorbereiding op het gaan slapen. Als we volwassen zijn, vergeten we vaak dit eenvoudige concept. Toch geeft het lezen van een boek aan volwassenen datzelfde gevoel van geborgenheid en rust.

 

Kies voor ontspannende lectuur

Wat iemand beschouwt als ontspannende lectuur, is heel persoonlijk. Sommige mensen slapen heerlijk na het lezen van een spannende thriller, voor anderen is dat de voorbode van een slapeloze nacht. Sommige mensen zijn gefascineerd door de gebeurtenissen uit de tweede wereldoorlog terwijl iemand anders urenlang wakker ligt van het onmetelijke leed. Zoek daarom naar lectuur die voor jou gelijk staat met ontspanning.

 

Geef je hersenen een vast signaal

Je hersenen en je lichaam houden van vaste rituelen. Wanneer je deze gewoontes steeds herhaalt voor het slapengaan, dan vormen deze het signaal om tot rust te komen. Je wordt als het ware vanzelf slaperig. Als je steeds een uurtje een boek leest voor het slapengaan, dan wordt dit jouw vast ritueel, wat het inslapen sterk bevordert.

 

Vergeet al je zorgen…

Het laatste wat je wilt doen vooraleer te gaan slapen, is het mentaal overlopen van al je problemen en zorgen. Een boek lezen, leidt je af en neemt voor even al je bezorgdheden weg. Dit vermindert je dagelijkse stress, een gegeven dat wetenschappelijk bewezen is. Een boek lezen maakt je gedachten vrij, ideaal om heerlijk te gaan slapen.

Zorg voor voldoende ‘leescomfort’ in bed. Kies voor een verstelbaar bed. Meer weten over de mogelijkheden? Kom langs bij Droomcomfort.

# Tags: slaapproblemen

Deel artikel