Waarom is het belangrijk om regelmatig je matras te draaien?

Je zou ervan versteld staan hoeveel veel mensen niet weten dat het heel belangrijk is om regelmatig je matras te draaien. Slaapadviseurs adviseren om je matras vier keer per jaar om te draaien, zodat elke zone van je matras optimaal wordt gebruikt. Waarom is het belangrijk je matras regelmatig om te draaien? Ontdek het in deze blog.

 

Voor de levensduur

De medische wereld adviseert om je matras te vervangen na tien jaar gebruik. Dit is nodig om een voldoende slaaphygiëne te garanderen. Ook al vervang je regelmatig je lakens en je matrasbeschermer, na verloop van tijd bevat je matras onvermijdelijk transpiratiezouten en huidschilfers. Door je matras vier keer per jaar om te draaien, bereik je de beoogde levensduur en slaap je op elk moment hygiënisch.

 

Om optimaal te genieten van alle zeven comfortzones

Een matras met comfortzones telt zeven verschillende zones. Deze gebruik je niet op hetzelfde moment. De comfortzones zijn: een zachter deel voor de schouders, een steviger deel voor de lenden en een zachter deel voor de bekken. Deze comfortzones zijn symmetrisch op de matras voorzien, waardoor je aan elke zijde van je matras in totaal zeven comfortzones telt. Wanneer je je matras niet regelmatig omdraait, dan investeer je in zeven comfortzones, maar je gebruikt er slechts een beperkt aantal.

 

Om doorzakken te voorkomen

Wanneer je je matras regelmatig omdraait, dan word je matras langs alle richtingen gelijkwaardig belast. Dit voorkomt doorzakken naar één zijde.

 

Om je matras extra te verluchten

Telkens je je matras omdraait, krijgt een ander deel de kans om goed te verluchten. De verluchting van je matras is belangrijk voor je persoonlijke slaaphygiëne en de lange levensduur van je matras.

Meer weten over het belang van een kwaliteitsvolle matras voor een optimaal slaapcomfort. Kom langs bij Droomcomfort. Onze slaapadviseurs beantwoorden al je vragen.

# Tags: matras, matras omdraaien

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak