Waarom koop je een bed best niet online in een webshop?

Steeds meer webshops nemen ook bedden op in hun gamma of profileren zich als online beddenshop. Vooraleer je evenwel beslist om een bed online aan te kopen, lees je best onderstaande blog. Zo schuilen er heel wat risico’s en gevaren in het online aankopen van een bed.   

Geen zin om te lezen?  Luister naar dit artikel via onderstaande audioversie:

Het kan best zijn dat een webshop wordt beheerd door een deskundige slaapadviseur én dat een webshop veel informatie bevat. Toch is het van groot belang om deze deskundige toelichting face-to-face te vernemen in een slaapspeciaalzaak. Het gaat namelijk niet alleen om het krijgen van de nodige informatie, je moet tegelijkertijd ook kunnen voelen wat de slaapadviseur vertelt. Je moet de kwaliteit ook persoonlijk kunnen controleren. Op een webshop beweren verkopers wat ze willen. Het zou naïef zijn om alles te geloven wat er vermeld staat. Je weet totaal niet wat je krijgt.

Niet tevreden? Bed terugsturen!

Wanneer je niet tevreden bent van een webshop, moet je bovendien het volledige bed terugsturen. Je hebt geen fysiek contact met de verkoper om persoonlijke feedback te geven. Ben je niet tevreden van een fysieke winkel, dan ga je gewoon terug en confronteer je de verkoper rechtstreeks met je bevindingen. Het aankopen van een goed bed vraagt een serieuze investering. Dat doe je alleen in vertrouwen, wat betekent dat je op z’n minst persoonlijk contact moet hebben.

Hoe een bed uittesten?

Veel mensen onderschatten het belang van het uittesten van een bed in de winkel. Een slaapspeciaalzaak die hoog inzet op het juiste advies, voorziet één tot twee uur per klant voor het samenstellen van het juiste slaapsysteem.

Daarbij is het belangrijk om zoveel mogelijk tijd te spenderen aan het uitproberen en het testen. Bij voorkeur krijg je zelfs de toelichting over een bepaald bedsysteem terwijl je er op ligt.

Met vuist matras indrukken

Veel mensen maken in een beddenwinkel de fout om gewoon met hun vuist de matras in te drukken. Dit heeft weinig zin. Met je vuist ga je niet voelen hoe een bed ligt. Een bed moet je uitproberen in je favoriete slaaphouding. Meer dan 90% van de mensen slaapt bij voorkeur op hun zijkant. Al te vaak liggen mensen tijdens het uittesten gewoon op hun rug, terwijl dit niet hun vaste slaaphouding is.

Breedte correct inschatten

Een andere belangrijke reden om een bed uit te proberen in een slaapspeciaalzaak, is het correct inschatten van de breedte. Veel oudere koppels slapen nog op een bed van 1,4 meter breed. Wanneer ze investeren in een nieuw bed, valt het sterk aan te raden om te kiezen voor een breder bed. Het verschil tussen de verschillende breedtes voel je alleen door er met z’n twee op te gaan liggen.

Op zoek naar een slaapspeciaalzaak? Kom vrijblijvend langs bij Droomcomfort.

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak