Wat is het belang van een goed hoofdkussen?

Wat is het belang van een goed hoofdkussen?

Het belang van een hoofdkussen valt onmogelijk te onderschatten. Met het oog op een comfortabele nachtrust is het hoofdkussen minstens even belangrijk als de matras en het onderstel van je bed. Bovendien is het essentieel om je hoofdkussen af te stellen op je matras. Neem daarom voldoende tijd voor het kiezen van een hoofdkussen. Vertrouw op het advies van een slaapadviseur.  

Wanneer je investeert in een goed bed, dan besteed je meteen best ook het nodige belang aan het hoofdkussen. Een slecht hoofdkussen verpest alle voordelen van een kwaliteitsvolle matras, boxspring of lattenbodem.

Je rug- en halswervel krijgen dankzij een goed hoofdkussen de vereiste ondersteuning. Een kussen is dus absoluut noodzakelijk. Je hoofd- en schouderdeel moeten hoger liggen dan de rest van je lichaam.

Tientallen soorten kussens

Een slaapspeciaalzaak heeft normaal gezien enkele tientallen soorten kussens in zijn gamma. Voor elke soort matras bestaat er een aangepast hoofdkussen. Daarnaast zijn er op de markt specifieke hoofdkussens die passen op standaardmatrassen. Op die manier kan je met een hoofdkussen deels het mindere comfort van een standaardmatras compenseren.

Meest voorkomende fouten

Een te dik hoofdkussen is de meest voorkomende fout. Daardoor ligt je hoofd te hoog in verhouding tot je lichaam. Het andere uiterste – geen hoofdkussen – komt jammer genoeg ook voor. Hoe dun ook, je hebt altijd een hoofdkussen nodig.

Het selecteren van het juiste hoofdkussen vraagt de nodige tijd van een gespecialiseerde slaapadviseur. Dankzij de vereiste ervaring en expertise adviseert hij het gepaste hoofdkussen voor jouw lichaam en matras. Uiteraard moet je het hoofdkussen in de winkel zelf ook voldoende liggend uitproberen.

Levensduur van een hoofdkussen?

De medische wereld adviseert om je hoofdkussen elke vijf jaar te vervangen.  Dit heeft niet alleen hygiënische en gezondheidsredenen. Hoe kwaliteitsvol ook, elk hoofdkussen verliest in de periode van vijf jaar een groot deel van zijn densiteit.  Vergeet anderzijds niet dat slapen meer is dan een goed hoofdkussen alleen.  Ook de juiste matras kiezen is enorm belangrijk.

Nood aan een kwaliteitsvol hoofdkussen? Kom dan vrijblijvend langs bij Droomcomfort.

Deel artikel