Wat zijn de kenmerken van een gezond bed?

blog-wat-zijn-de-kenmerken-van-een-gezond-bed

 

Een gezond bed bestaat maximaal uit natuurlijke materialen. Deze materialen garanderen voldoende luchtdoorstroom doorheen het bed waardoor het transpiratievocht de kans krijgt om te ontsnappen. Dit is uiterst belangrijk voor een gezonde slaaphygiëne.

 

Natuurlijke materialen hebben de eigenschap dat ze het transpiratievocht niet opzuigen maar juist afgeven aan de omgeving. Een volwassen man transpireert ’s nachts tussen de 0,5 en 1,5 liter vocht. Uw bed moet uit materialen bestaan die dit vocht afvoeren en vooral niet vasthouden.

 

Matras met natuurlijke materialen

Voor de matras adviseren we daarom bijvoorbeeld natuurlatex. Deze materialen hebben een open structuur en houden het vocht niet vast.

 

Ook de boxspring moet samengesteld zijn met natuurlijke materialen om een vrije luchtdoorstroom te garanderen. Wanneer u kiest voor een lattenbodem, adviseren we houten latten, en geen kunststof.

 

Waarom niet synthetisch?

Wanneer u kiest voor een matras die niet het vocht afvoert – bijvoorbeeld opgevuld met een kunstschuim -, dan riskeert u ongezonde schimmelvorming. Een ander nadeel van het vasthouden van het lichaamsvocht, is dat u in een natte, koude omgeving slaapt. Hierdoor slaapt u niet in de ideale temperatuur, met name uw eigen lichaamstemperatuur.

 

Consequent gezonde levensstijl

Een keuze voor natuurlijke materialen voor uw bed betekent gewoon het consequent doortrekken van een gezonde levenshouding overdag naar ’s nachts. Waarom zou u overdag investeren in een gezonde levensstijl om ’s nachts in een synthetisch bed met risico op schimmelvorming te kruipen?

 

Interesse in een gezond bed? Kom dan langs bij Droomcomfort.

 

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak