Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van een elektrisch verstelbare lattenbodem?

blog-wat-zijn-de-voordelen-van-elektrisch-verstelbare-lattenbodems

 

Een verstelbare lattenbodem maakt het mogelijk om extra te genieten van uw bed. Daarnaast is een verstelbare lattenbodem in bepaalde gevallen ook een goede zaak voor uw gezondheid. Zo kan het zijn dat u uw bed permanent moet verstellen voor reflux of kortademigheid.

 

Bij het kiezen voor een lattenbodem is het een belangrijke keuze. Kies ik een vaste lattenbodem of neem ik een verstelbare? Bij de verstelbare lattenbodems kan u nog de keuze tussen een manueel verstelbare of een elektrisch verstelbare met een motor.

 

Waarom een verstelbare lattenbodem?

Veel mensen lezen ’s avonds graag nog in bed of ze kijken wat televisie voor het slapengaan. Een verstelbare lattenbodem geeft dan extra comfort.

 

Daarnaast kan een verstelbare lattenbodem nodig zijn uit medische noodzaak, bijvoorbeeld voor reflux of kortademigheid. In dat geval moet u de lattenbodem niet telkens verstellen maar mag deze in een andere stand blijven staan.

 

Een elektrische of manueel verstelbare lattenbodem?

Wij adviseren resoluut een elektrisch verstelbare lattenbodem. De reden? Puur comfort. U wenst een verstelbare lattenbodem om voor het slapengaan nog heerlijk wat te lezen of televisie te kijken.

 

Wanneer u besluit te gaan slapen, moet u bij een manueel verstelbare lattenbodem eerst nog rechtstaan en uit bed. U kan immers uw eigen gewicht niet opheffen wanneer u op het bed blijft liggen. Dit doorbreekt volledig het genot van het heerlijk langzaamaan indommelen, zeker op koudere winteravonden.

 

Een manueel verstelbare lattenbodem is mogelijks wel een optie wanneer de lattenbodem steeds in dezelfde stand mag blijven staan.

 

Bestaan er verschillende mogelijkheden voor elektrische lattenbodems?

Absoluut. U kan kiezen uit tweemotorige, driemotorige of viermotorige lattenbodems. Bij deze eerste kan u het hoofd/rug en de benen verstellen. Bij de driemotorige komt daar nog een knieknik bij. Bij de viermotorige hebt u als extraatje de mogelijkheid om het hoofd nog te verstellen in de zitpositie.

 

Bij een dubbelbed heeft elke lattenbodem zijn eigen aansturing. Wanneer u op één gezamenlijke matras slaapt, kunnen de motoren perfect synchroon worden afgesteld. De bediening gebeurt met een draad of via radiofrequentie.

 

Deel artikel